GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
3 Mart 2016 Perşembe 12:35

Bodrumlu AK Partililerden Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı üyelerinin de aralarında bulunduğu 70 partilinin her biri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle suç durusunda bulundu.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı üyeleri ile partililer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle suç durusunda bulunmak üzere adliyeye önünde buluştu. Suç duyurusu dilekçelerini teslim etmeden önce grup adına AK Parti Bodrum ilçe Başkanı Çiğdem Demiralp, açıklama yaptı. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35'inci Olağan Genel Kurultayı'nda, Grup Toplantısı'nda ve Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla ağır hakaretlerde bulunduğunu söyleyen Demiralp, "Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeye devam ederek onu, 'Diktatörlükle, diktatör bozuntusu olmakla, şeref ve namus kavramını ayaklar altına almakla, şeref ve namus kavramını bilmemekle, sonuç olarak namussuz ve şerefsiz olmakla' itham etmiştir. Bu sebeple Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesinde hükmü bulunan 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçunu işleyen Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Bodrum Adliyesi'ne gelerek, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" dedi.(dha)